SVs politiske restrukturering tar form

Valgkampen er i gang. Det er det ingen tvil om. Det er jo artig å lese om SV Notoddens nye farge. For med Borgar Løberg som arkitekt for lokalpartiets nye nærings og distriktspolitikk er det ikke umulig at de kan overta en plass i det borgerlige samarbeidet etter valget. For prosjektlederen fra Faveo Prosjektledelse, som til daglig tilbyr og selger OPS avtaler til offentlig forvaltning, så må jo SV passe som hånd i hanske! Her er åpenbart liv og lære to forskjellige ting.

SV-Logo-stor_6

Tøff i trynet som vanlig, tar han bladet fra munnen i sitt leserinnlegg i Telen den 11 august, og forteller velgerne rett ut det ingen andre tørr å si, «legg ned periferien og utkantstrøka, for det er der potensialet for utvikling er minst», -ikke dårlig for en SV politiker det der.

Jeg forstår en ting oppe i dette Borgar, og det er at du har dine meninger og det kan ingen ta fra deg. Din oppfatning er tuftet på din personlige ideologiske overbevisning. Det skal jeg respektere deg for. Men der slutter også all sympati. For noe typisk SV standpunkt har du i alle fall ikke.

Om du skulle være i tvil, så kan jeg orientere deg om at det finnes kommuner med et arealgrunnlag tilsvarende Notodden, som fint driver økonomisk forsvarlig med en destrukturert skole -og sykehjemstruktur. Men det som fordres for å lykkes med dette er at man selvsagt er innstilt på at det er slik vi vil ha det. Det er her Notodden dessverre har to markante fløyer i politikken, den sosialdemokratiske som ønsker en slik destrukturert løsning, og de borgerlige som ikke ønsker det.

Kvinnherad kommune, som er relativt lik Notodden i areal og folketall, har 4 sykehjem, 4 ungdomskoler og 17 barneskoler. Befolkningsmessig har de litt flere innbyggere enn oss (ca 700), men de driver solid og hele det kommunale maskineriet er driftet av 301 ansatte. I Notodden har vi til sammenligning 561 kommunalt ansatte. Så å mene at det er galskap å ha en desentralisert struktur er tuftet på en personlig ideologi, en ideologi du åpenbart deler med dine sentraliseringskåte meningsfeller på høyresiden i norsk politikk. Så dette er din mening, hverken mer eller mindre, og det representerer ingen fasit om du skulle falle for fristelsen å tro det.

Du og resten av høyresiden snakker bare om økonomiske modeller som det aldri legges frem regnestykker på. At én ungdomskole i Notodden, feks finansiert som et OPS prosjekt, vil være billigere enn dagens todelte løsning vil jeg gjerne se et helt konkret regnestykke på før jeg tror på det. Selv skolesjefen har gått langt i å bekreftet at når det gjelder drift så vil disse to alternativene være like kostnadskrevende. Men du har kanskje andre kalkyler å vise til?

Du overser også fullstendig alle distriktspolitiske argumenter og baserer all din argumentasjon på ren markedsliberalistisk tankegang, og det har du selvsagt din fulle rett til, men kall det ikke SV politikk, for det er det ikke. Jeg registrerer selvsagt at du skriver under innlegget med ditt private navn uten noen SV signatur, men som uttalt næringspolitisk talsmann for Notodden SV og listekandidat med plass relativt høyt på lista, så kan du ikke forvente at du oppfattes som privatperson med andre meninger enn de du representerer som listekandidat nå midt i valgkampen. Om du tror det mangler du gangsyn!

 

-Og ny logodesign kan dere få overta vederlagsfritt :)

 

Kilder tall: SSB, Wikipedia og NHO Kommune NM