Snakk om å koke suppe av ingenting…

Telen fornekter seg ikke. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si for dette er jo egentlig bare trist, men i dagens avis, tirsdag 25.08, ser vi atter en gang et eksempel på redaktørens personlige agenda som kjøres frem med avisa som virkemiddel. Denne gangen kanskje enda klarere enn tidligere!

-Og på hvilket grunnlag kan jeg hevde akkurat det siste her?Telen_cartoon_3

Jo, det har seg slik at denne gangen stod jeg tilfeldigvis «ringside» da Hammer fikk sitt intervju med Hadia Tajik etter appellen hennes i Gransherad. Spørsmålsformuleringen som fulgte vitnet umiddelbart om hva dette skulle handle om og hvilken agenda Hammer hadde satt seg fore. Han skulle ha Tadjik ut på glattisen. Dette skulle gi stoff til akkurat den vinklingen Hammer hadde ønsket seg. I fortsettelsen unnlater han derfor å skrive at Tadjik svarte klart og tydelig at hun ikke hadde noen innsikt i den lokale saken utover den begrensede informasjonen hun hadde fått av sine lokale partifeller, og at hennes appell om bevaring av Bygdeheimen var basert på denne informasjonen. I sin appell snakket hun ikke om hverken saksbehandlingen eller politiske omkamper. Hun snakket i generelle ordelag om bevaring av bygdeheimen fordi det var en lokal institusjon som åpenbart folk vil ha der den er. Rett og slett godt romslig politikerspråk i en valgkamp. Hverken mer eller mindre.

Så når Hammer på død og liv skulle ha henne til å uttale seg om politiske omkamper etter at det hele var over, så svarte hun at dersom det var formelle feil eller mangler i en saksbehandling så var hun for å prøve saker på nytt. Det var et svar gitt på generelt grunnlag og som et svar på et direkte spørsmål knyttet til politiske omkamper generelt, ikke Haugmotunsaken spesielt. Det er en viktig nyanse!

At det nå skapes et bilde av at hun mellom linjene skal ha anklaget Notoddens administrasjon er i beste fall slurvete journalistikk, i verste fall er det en pil råtten taktikk for å kjøre frem høyresiden før valget. At Else Aasen lar seg bruke forundrer ikke mye, men at de to andre lar seg ukritisk skyve foran i oppfølgeren til Hammer overasker meg. Aasen har jo ikke annen agenda enn hevn. Hun er åpenbart så bitter på AP at hun hadde vært tjent med litt fornuftig korreksjon fra de som nå står henne politisk nær. Aasen mener at Tajik må sette seg inn i sakene før hun uttaler seg, men hvem som egentlig bør sette seg inn i sakene kan heller stå som et åpent spørsmål? Det er ikke gitt at det er Tajik som roter dette til, for å si det slik!

Hadia Tajik er selvsagt en meget dreven politiker. Hun lar seg ikke friste ut på glattisen av en amatør fra landet. Det faller på sin egen urimelighet. Våre sentrale politikere er profesjonelle til fingerspissene og lar seg selvsagt ikke lure ut i lokalpolitiske feller på denne måten. At lokale journalister velger å likevel tillegge dem meninger de ikke har er dessverre utenfor deres kontroll. Dette er hverdagen!

I mine øyne er dette egentlig bare trist!

At venstresiden generelt og Arbeiderpartiet spesielt skal leve under en lokalavis som konstant gir folket i kommunen en oppfattelse av splid, krangel, intriger og maktspill er bare trist. Og det tristeste er at mange av Telens lesere tror på galskapen!