Sherlock Hammer synser videre…

Telen har på sine nettsider bedt leserne om å krysse av for hvilken ordfører som er ønsket, og hvilken parti-sammensetning du foretrekker? Valget var 14 september det Hammer! Arbeiderpartiet vant valget med 1947 stemmer, totalt 33,7 prosent av stemmene. Så hvorfor nyvalg i Telen nå?

Uklokt
Hvorfor velger dere en slik spørreundersøkelse på ordførerduellen? Er det for å forsøke å skape et inntrykk av at valgresultatet ikke er i tråd med folkeviljen? Nå må dere slutte med dette tullet… Alle skjønner at Telen er erke-pro Jørn Christensen.

For uansett hva dine lesere krysser av på i de boksene, så har velgerne allerede talt. Der ville 1048 ha Gry og 1027 ha Jørn. Dette er det gjeldene resultatet. Din nettsidebaserte avstemming er alt for snever i formen til å kunne gi noe fullverdig og kvalitativt bra resultat. Den roter dette bare til, men slik tåkelegging er kanskje hele hensikten?

Ender egentlig MDG på vippen?
Sherlock Hammer følger også opp i sin egen «leder» i onsdags-avisa. Der fremstår han som den reneste Sherlock Holmes, privatetterforskeren som baserer seg på deduksjon som arbeidsmetode. Er du ikke godt nok informert Hammer? For du nevner ikke alle jokerne som kan dukke opp. MDG er vel bare én av dem. Jeg tror virkelig det må mer til enn et par tynne «ledere» og noen meningsmålinger dersom Høyresiden skal lande dette til sin fordel nå. Jeg forstår at det kjempes med alle midler, men siste setning er nok ikke sagt riktig enda.

Senterpartiet viser sunt bondevett
Åslaug har lyttet til medlemsmøte sitt, og fornuften har talt. SP hadde ingen andre valg dersom de skulle levere troverdig. Så selv om de kjempet en periode med ordførerstolen i kikkerten mot høyresiden, så innså de etterhvert sin plass i den plattformen hvor de har støtte for sin egen politikk. Takk og lov for det. Alt annet ville vært utenkelig. Åslaug er meget klar i dagens avis. Voksent lederskap vises nå av Åslaug og SP.

KrF flørter med venstresiden
Hammer slår også «nesten» fast at KrF går til høyre? Vel, tiden vil vise. Jeg tror KrF like gjerne kan ende andre veien. Spesielt om de ser at flertallet vil vippe mot venstre. KrF vil ha alt å tjene på å delta i en slik plattform. Hva skjer med deres hjertesak på Haugmotun om de ikke engang har plass ved forhandlingsbordet? Det tror jeg ikke Türmer og de andre i KrF vil stå å se på, så de er nok mer åpne i valg av politisk side enn det Sherlock Hammer vil like å innrømme.

Så var det Jokerne da? Hvem kan det være om det ikke er MDG?

                – Den som lever får se…

Deduksjon: (la. de «ut» og ducere «lede, føre») beskriver innenfor filosofien og logikken en slutning der bevegelsen fra premissene til konklusjonen er slik at hvis premissene er sanne, må konklusjonen nødvendigvis være sann.