Så feil kan man ta, Kai Andersen

Leder_telenDet er selveste julaften, da burde man kanskje bare senke skuldrene og nyte juleribbe og akevitt.. å være snill med hverandre!

Men siden året går mot slutten velger jeg likevel å ta meg tid til et aldri så lite tilbakeblikk. Jeg fant tilfeldig vis et bilde av en «leder» som stod på trykk i Telen 28.april 2014 med overskriften «Austre», der Kai Andersen har en rekke betraktninger om Austre Heddal Arbeiderlags makt i eget parti.

Han trekker raske slutninger om at partilaget «må ha god tro på sin egen fortreffelighet» som kan kaste flere av partiets beste kort foran neste kommunevalg. Personlig tror Andersen og Telen at det blir en katastrofe for partiet, og at det vil danne grunnlag for en mye større seier for de borgerlige partiene ved valget i 2015. – Det ble med drømmen, Kai.

For fasiten er lagt og vi kan bare slå fast en gang for alle at på tross av all feilinformasjonen og ensidig dekning i Telen, ført i pennen av Hammer og Andersen, ja så gikk det ikke slik deres profetier signaliserte.

«Austre» innehar ikke noen selvskreven makt eller flertall i Notodden Arbeiderparti, -hverken i styret eller på medlemsmøtene.

Det gikk heller ikke slik Andersen spådde i valget 2015. Han var ganske sikker på en solid opptur for Telens favoritt-partier, -Høyre og Venstre. Nå gjorde riktignok Høyre ett bra valg, problemet var bare at velgerne kom fra andre partier på høyre fløy, så kampen om posisjonen ble likevel en tapt sak.

Så feil kan man altså ta Andersen, og det på lederplass!

 

God jul ønskes alle mot og med-debattanter 🙂

 

 

Faksimile av lederen i Telen, 28.4.2014