Er dette et kynisk spill fra Rådmann?

Dagen skrider frem, og den saken jeg begynte på klokka 06:20 i dag tidlig og som er lagt ut på denne siden tidligere i dag, var åpenbart bare begynnelsen. Her skal man neimen ikke sove i timen.

Skal en så viktig sak som Bolkesjø-saken bare forbigås i stillhet og vedtas mer eller mindre i ly av mørket? Det ene vedtaket etter det andre tas nå som delegert sak fra Teknisk Utvalg (TU). -Er dette mulig?

Denne saken bør opp til politisk behandling. Den er alt for omfattende og alvorlig til at den kan behandles kun som en delegert sak. Først kommer det oss for øret at søknaden til Bolkesjø Eiendomsutvikling om bruksendring (sak 15/1381) er godkjent gjennom «delegert vedtak», men under vilkår av at dispensasjonssaken fra UDI godkjennes.

Når jeg nå går igjennom delegerte saker som skal «plankekjøres» i TU førstkommende onsdag, så ligger det saker på rekke og rad. Og langt ned i rekka, nederst på side 4 av totalt 8 sider med delegerte saker, der finner jeg denne…

 

sak_15_1455_tu_17feb

 

Hva er så egentlig sak 15/1455? Er det samme sak som ble omtalt tidligere i dag? Nei, den hadde saksnummer 15/1381, men også den skal opp som delegert sak i TU samme dag.

 

15_1381_tu_17feb

 

Sak 15/1455 er selve hovedsaken i hele Bolkesjø-saken. Søknaden fra UDI og det dokumentet som også vil innfri vilkårene i sak 15/1381.

 

15018885

Skal virkelig denne alvorlige saken avgjøres administrativt? Nå må Tekninsk Utvalg være våkne og si klart i fra at denne saken skal opp til politisk behandling. Jeg kan ikke oppfatte dette som annet enn et spill fra Rådmannen der han løper Søreide og UDI sitt ærende og forsøker seg på en kjapp og «smertefri» behandling.

Hva skal tilsi at Rådmann alene skal sitte å ta avgjørelser på vegne av kommunen på dette nivået? Og hva med alle høringsuttalelsene? Det foreligger et dokument på 10 sider fra bygdefolkets advokat som stiller en rekke kritiske spørsmål til Rådmannens inngående juridiske tolkninger i denne saken. Det er ikke engang sikkert rådmann har grunnlag for å gi dispensasjon fra reguleringsplanen i det hele tatt.

Teknisk Utvalg har nå bare en ting å gjøre i Bolkesjø-saken, – sett foten ned inntil de folkevalgte har fått satt seg inn i saken og kan vurdere den på et solid grunnlag.