Paneldebatt om tabuer og selvsensur i den politiske debatten

Mina Gjerde deltok sist onsdag i panelet under Aftenposten Si ;D redaksjonen og Fritt Ord sitt arrangement i Oslo. Det var full sal og de fire ungdommene i panelet svarte godt for seg tross sin unge alder. Det gir håp for fremtiden å se disse ungdommene med klare meninger om viktige samfunnsspørsmål. Debatten handlet om i hvilken grad vi legger bånd på oss selv i diskusjoner i offentlighetens rom, og selvsensur og tabuer i den offentlige debatten.

Mina Gjerde (20) gikk PK-Norge midt imot og sa høyt og tydelig: Bygda vår kan ikke ta imot så mange asylsøkere som politikerne vil vi skal gjøre. Jakob Semb-Aasmundsen (19) ble buet på og ropt da han holdt en (tydeligvis) kontroversiell 17. mai-tale i Tønsberg. Martine Halvorsen (17) er deltager i TV 2-programmet Sykt perfekt og snakker til hele Norge om sine innerste følelser. Fatema Al-Musawi (20) er muslim og forkjemper for homofiles rettigheter. Blant annet. Ordet styres av Hulda Holtvedt (16), som allerede i flere år har vært aktiv samfunnsdebattant.

Hele debatten kan du se her i tre deler:

Del 1: [09:17]

Del 2: [42:46]

Del 3: [36:32]