Hvem skriver på dette nettstedet?

Morten Gjerde

Jeg registrerer at det oppstår debatt rundt om på nettet og da spesielt på Facebook, etter oppslag på denne portalen. Men det er ikke bare på nett det engasjerer, for også i korridorer og blant politisk interesserte hører jeg det snakkes. Jeg har forstått det slik at det fra enkelte er stilt spørsmål ved «hvem som står bak» denne siden? Det burde være et unødvendig tema.

Alle artikler har «Posted by Morten Gjerde» mellom overskriften og ingressen. I tillegg finner man på menyvalget øverst på siden et valg som heter «om nettstedet», der finnes en forklaring på hva denne nettsiden handler om og der står det også: «Dette webstedet driftes av Morten Gjerde». For de som ikke vet hvem jeg er så kan dere studere bildet til venstre.

Jeg skriver alle saker ut fra min personlige overbevisning og ut i fra hvordan jeg ser og opplever politiske utspill i kommunen. Som sikkert mange vet er jeg medlem i Notodden Arbeiderparti, men jeg har ingen politisk rolle hverken i partiet eller i Notodden politikken forøvrig. Så alt jeg skriver på min egen blogg er å anse som min personlige mening og gjenspeiler ikke nødvendigvis partiets holdninger. Det er viktig å få frem. Jeg er i denne sammenhengen helt uavhengig av politiske partier eller andre føringer av noen art.

Det er fint at folk engasjerer seg. Både for og i mot mine meninger. Det er jo hele hensikten med en politisk portal som denne, at den skaper debatt! Det er også mitt ønske og hele bakgrunnen for at jeg legger ned tid og krefter i å belyse saker fra lokalsamfunnet slik jeg gjør. Slik jeg ser det trenger vi ofte en alternativ vinkling til hva som blir presentert gjennom Telen. Det er faktisk et mål for meg at denne portalen skal representere en politisk motvekt til vår særdeles politisk ensporede lokalavis.

Ulike meninger
Jeg registrerer også ulike følelser og utbrudd over hva jeg skriver. Det er helt i orden. Til alle som måtte komme i «kryssild» fra meg så vil jeg understreke at jeg skriver med en skarp penn, men jeg skiller sak og person og selv om enkeltpersoner kan få litt pepper i sak så er jeg ikke forbanna på noen av de utenfor saken. Bare så det er klart. Jeg «tar» saken og rollene som er knyttet til saken, og de kan få det rett fra levra der og da. Men personene bak rollene går klar i min personlige verden. Det er en viktig skillelinje. Så vet jeg at ikke alle klarer denne øvelsen like godt. Det lever jeg godt med for det er utenfor min kontroll og må derfor bli den enkeltes valg. Når det er sagt så vil jeg tilføye at jeg vet jeg stikker hodet frem. Så klare tilbakemeldinger på godt og vondt må jeg akseptere. Slik er det bare! Så takhøyden her er stor!

Jeg farer også hardere med folk jeg føler farer hardt med andre. Så de som ofte står frem med klare bastante meninger og sterke standpunkt, de får nok en klarere tilbakemelding fra meg også. Dette mener jeg de må tåle dersom de velger å «knalle på» i meningsutvekslingene i avis eller på nett. Jeg er selvsagt i samme bås og må derfor stå støtt i vinden som eventuelt blåser tilbake.

Har denne portalen noen hensikt?
Jeg vet ikke om Telens redaktør registrerer den misnøyen som er etablert blant mange vedrørende hans redaksjonelle stil, men Telen og dens utrettelige støtte til høyresidens politikk er faktisk et tilbakevendende tema blant veldig mange som står til venstre i lokalpolitikken. Mange har sagt opp Telen nettopp av denne grunn. Derfor er det også mange som oppfordrer meg til mer aktivitet på «slikerdet.no».

Jeg når selvsagt ikke på langt nær like mange som Telen, men jeg har en lesermasse på mellom 50 og 400 personer på dager da det ikke skrives noen innlegg, mens det kjapt stiger til mellom 1000 og 2900 lesere når det kommer saker folk er opptatt av. Det jeg da måler er unike IP-adresser som er innom siden i løpet av et døgn. Så feilmarginen ligger altså i om noen er inne flere ganger fra ulike enheter, f.eks mobil, nettbrett og pc. Det betyr faktisk at denne portalen leses av flere enn noen få spesielt interesserte. Som eksempel kan jeg nevne spesifikt at siste sak om Rådmannen (2. mars) er lest av 2152 unike IP-adresser. Disse tallene er jeg så langt svært godt fornøyd med. Jeg legger jo bare ut saker litt stykkevis og delt, med lange perioder uten innlegg. Så med en mer bevist strategi og hyppigere produksjon av saker ville nok lesertallene kunne boostes betraktelig. -Så vi får se hva fremtiden bringer.

Og til alle dere som liker det dere får servert gjennom denne bloggen, del innleggene på deres facebook-vegg. Da blir det enda flere som får det med seg. Om folket viser vei, så kan vi sammen utgjøre en forskjell. Er ikke det en spennende tanke?

«med påholden penn» (ironi, om noen skulle være i tvil)

Morten Gjerde