Var det en hvit løgn, Erna?

Når det kokte som verst i forkant av det ekstraordinære landsmøte til KrF, kastet Statsministeren ut sitt «lokkeagn» til den kristenkonservative nestoren i KrF, Kjell-Ingolf Ropstad, -han grep muligheten med begge hender.

«Vi har nå en historisk mulighet til å endre abortlovens paragraf 2c» var budskapet til Ropstad. Dette med klare referanser til Statsministerens flørt om temaet. Men var det bare en hvit løgn fra Statsministeren? Mye tyder jo på det når prosessen som fulgte nå er kjent!

I gårsdagens «dagsnytt 18» (24.1) satt Mathilde Tybring-Gjedde (H) og påstod at Høyre aldri hadde brukt «kvinners rett til selvbestemt abort» som et forhandlingskort slik mange har oppfattet det i oppkjøringen til regjeringsforhandlinger med KrF. Men med all respekt å melde, dette er jo bare «sprøyt» fra Tybring-Gjedde. For er det noe det ikke hersker den minste tvil om, så var det strategien som Solberg og Ropstad stod sammen om i forkant av «slaget» som stod på KrFs ekstraordinære landsmøte. Denne planen ble selve nøkkelen for realisering av Solbergs drøm om en flertallsregjering og ikke minst sikre Ropstad en unik mulighet for makt til å spre KrFs konservativ abortpolitikkpolitikk og Ropstads dårlig skjulte homo-fobier.

Erna Solberg tok en stor sjanse, for hun spilte et kort som hun ikke hadde dekning for i eget parti. Men gevinsten som lå i potten var så stor og viktig for henne og Høyre at hun slapp unna med det. -Men en ting er å slippe unna med det i eget parti, men slapp hun under radaren hos velgerne?

Det ser ikke slik ut om vi skal tro Dagbladets tall som ble lansert i går kveld. Der presenteres det katastrofetall for både Erna, Venstre og KrF på denne ukens målinger.

Det koster åpenbart å gå på kompromiss med samfunns-prinsippene og føre folk bak lyset i den hensikt å beholde egen makt. Erna falt 7% fra forrige måling som var i desember. Da er hun målt på om folk mener hun gjør en god jobb som politiker og regjeringssjef. Regjeringspartner Venstre fikk en oppslutning på 2,2 prosent, mens KrF endte på 2,7 prosent. Historisk lave tall altså, for hele gullrekka til Erna.

Jeg har reflektert over en ting til. I statsbudsjettet som ble lagt frem rett føre sonderingene til den nye fire-parti-regjering startet, budsjetterte med en økning i Barnetrygden på under 1000,-. Det utgjorde mindre enn prisstigningen. KrF hadde bedt om en økning på 3200,-, men ble ikke hørt. Det var det åpenbart ikke rom for!
Men, så kom mulighetene for Erna og Høyre til å få dannet en flertallsregjering med KrF på laget. Vel, Statsministeren skjønte at skulle hun få til dette så måtte det gis på andre felter enn abort, for den debatten viste hun at ikke ville tåle dagens lys, hverken i partiet hennes eller i offentligheten. -Vel, plutselig kunne det gis hele 7200,- i økt barnetrygd pr. barn. Hva skjer?

Er det slik at Statsministeren kjøpte seg makt med folkets penger? Det kan jo virke slik, når hun det ene øyeblikket snakker varmt om å styrke barnefamiliene, om å minske forskjellene og styrke velferden, for så å gi en marginal og tilnærmet ubetydelig økning i barnetrygden… og så plutselig snu rett rundt og legge 7200,- pr.barn/år uten å rynke på nesa. Når egen maktposisjon stod på spill manglet det hverken penger eller vilje!

Man kan miste respekten for politikere for mindre enn dette. I mine øyne gir jeg ikke mye for hverken Statsministeren eller Kjell Ingolf Ropstad. Vedrørende sistnevnte kan man vel kanskje ikke forvente for mye heller, for hva vet han om hvordan folk lever sine liv rundt om i landet. Han har jo aldri levd noe voksenliv under normale kår. Han kom inn på Stortinget som 23 åring og har vært der siden. Det betyr at han har kun drevet med politikk siden han var i tenårene. Hvilken føling med grasrota og de liv som leves der har du da?

Beklager, men jeg gir ikke disse folka min tillit. Never! Det handler stort sett om posisjoner og makt. Med lønninger og særordninger vi vanlige bare kan drømme om.

Og ingen skjønner hvorfor valgdeltagelsen er synkende? Nei, Norges skjulte adel skal bare fortsett som de gjør så vil ordtaket innhente dem: «Man høster som man sår»

-Jeg tror jeg går i baren og får meg en Cuba Libre 😉 – og drukner sorgene!