Gode tall på siste valgmåling for Ap,Sp og R

Siste tilgjengelige tall fra «Poll of Polls» gir flertall til en koalisjon med AP, SP og R. Rødt gjør det svært bra på meningsmålingen og det er gledelig å se at R viser så gode tall. Det må være inspirerende for Rødt nå i valgkamp-innspurten.

Nå har hverken SP eller Rødt indikert noe om at de vil være med i noen koalisjon. Så det å se på denne sammensetningen er derfor kun et mulig scenario etter valget. Men ingen partier har rent flertall, så slik sett så er det vel naturlig at dette kan være en motvekt til den allerede proklamerte Høyre-koalisjonen med partiene H,V,KrF,FrP og DK.

Tallenes tale er på siste måling som følger:

Her er kolonnen med «siste lokale måling» den kolonnen som er mest interessant i denne sammenhengen.

Denne tabellen viser at AP har 33,1 prosent og er desidert størst i gruppa. Likevel ned 1 mandat fra valget i 2015. Men legg merke til Rødt, de går fra 5,5 prosent i 2015 til 9,7 prosent på siste lokale måling. Det er opp fra 2 til 4 mandater. SP har også en meget fin økning med sine 14,2 prosent i dag mot 9,9 prosent ved siste valg.
Her er en koalisjonsoversikt hvor de to nest nederste linjene viser de aktuelle løsningene på Notodden om valgresultatet blir som denne målingen gjennspeiler. Den nederste linja er summen av de to som ellers ikke er nevnt her, SV og MDG.

Da ser vi at H-koalisjonen får 35,5 prosent, mens AP, SP og R får hele 57 prosent. Så selv om MDG og SV hadde gått inn sammen med Høyresiden ville det ikke vært nok jmf. denne målingen

Her vises resultatene i søyleform.

Men, det er valgdagen som teller, så nå er det bare å stå på for partiene. Måtte det bli en rolig og fin valgkamp i innspurten. Lykke til til alle partier med de siste ukene til selve valgdagen 9. September.